2 Eylül 2012 Pazar

"Zafer, "zafer benimdir" diyebilenindir. Başarı ise, "başaracağım" diye başlayarak sonunda "başardım" diyebilenindir."

Mustafa Kemal Atatürk'ün değerli sözleriyle başladığımız bir Patternix çalışması ile yeniden birlikteyiz... Bu kez 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda üretilen 90.000 twiti inceleyerek bir çalışma yaptık. Yukarıdaki görselin özelliği sadece atamızın önemli vecizlerinden birini içermesi değil, aynı zamanda 30 Ağustos 2012'de en çok paylaşılan görsel olması. Bu bağlamda, @engellerikaldir tarafından üretilen bir içerik olduğunu söylemekte fayda var. 

Bu yıl 90.'sı kutlanan Zafer Bayramı'nda hem kutlama mesajları sıklıkla yer aldı, hem de Mustafa Kemal Atatürk saygı ve rahmetle anılırken, iptal edilen resepsiyona teessüfler bildirildi. Az sonra paylaşacağımız en çok kullanılan hashtaglerden önce, bayrama özel hazırladığımız, lokasyon belirtilmiş 1500 twiti içeren haritalara bir bakalım.

İlk haritada 30 Ağustos konulu twitlerin dünya üzerinde nerelerden atılmış olduğunu görüyoruz. İkinci haritada ise Türkiye'yi zoomlayarak bu konunun en çok hangi bölgelerde konuşulduğunu özetlemiş oluyoruz. 
Dünyadan bayram kutlamaları...

Twit twit Türkiye
Not: Haritalarla ilgili diğer çalışmalarımızı paylaşmaya devam edeceğiz. Şu konu hangi bölgelerde nasıl konuşuluyordur? diye aklınıza takılan bir konu varsa info@patternix.com'a yazarak, teknolojiklette merak ettiğiniz konunun yayınlanmasını sağlayabilirsiniz.

Kimlerin Zafer Bayramı'nın etkin kişileri olduğuna gelirsek...

Bayramda yazdığı mesaj en çok RT edilen Twitter kullanıcıları aynen şöyle:
Az önce bahsettiğimiz, yani en çok kullanılan hashtagler ise burada:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular Posts