9 Ağustos 2012 Perşembe

Twitter sınıfında girişimcilik dersi...

Girişimcilik, tüm dünyada son dönemlerin gözde konularından biri. Daha özgür bir yaşam tarzı isteği ve gelişen teknolojinin sağladığı platformlar, girişim denemelerinin sayısını gün geçtikçe artırıyor. Ayrıca, ekonomik çöküşlere paralel olarak artan ulusal ve uluslararası girişim destekleri bu konuyu iş dünyasının oldukça sıcak gündemlerinden biri haline getirdi.

Biz de Patternix olarak girişimcilik konusunda, özellikle dünyada neler olup bittiğini mercek altına almaya çalıştık.

Entrepreneur yani girişimci konusuyla ilgili üretilen 100.000 twite baktık ve twitter etiketlerinin en trendi olan 100 tanesi ile yukarıdaki etiket bulutunu hazırladık.

Smallbiz, smallbusiness, startup, business, biz, entrepreneur gibi konunun neredeyse eşanlamlıları yanı sıra, marketing, leadership, productivity, social media, success, thisiswhatbossesdo hashtagleri konunun dünyada pazarlama, liderlik, üretkenlik, başarı, sosyal medya, patronların yaptığı iş ve para konularıyla birlikte anıldığını gösteriyor.



Bunların yanında, etiket bulutunda dikkatinizi çeken özel kelimeleri araştırdığınızda dünyanın çeşitli yerlerinde girişimcilik konusundaki oluşum örneklerini görebilirsiniz.
Girişimcilik konusundaki incelememizin en çarpıcı ve bizi en eğlendiren keşif dolu kısmı, yukarıdaki etiket bulutumuzun içerdikleri. Bu bulut, girişimcilik konusundaki en etkin kişileri gözler önüne seriyor. Ya da girişimcilik konusunu en çok sahiplenenleri mi desek...

Şöyle ki, buluttaki en büyük kelimeler en etkin kişileri/twitter kullanıcılarını gösteriyor ve girişimcilik konusuyla ilgileniyor ya da ilham arıyorsanız, bu kişileri takip ederek beklediklerinizin ötesinde fikir elde etme şansı yakalayabilirsiniz.

Şimdi bunu söylerken ne kastettiğimize biraz daha yakından bakalım:
@RyanBlair kesinlikle incelenmesi gereken bir twitter profili. Multimilyoner bir seri girişimci ve bir kitap yazarı. 34 yaşında, 'Kaybedecek bir şey yok, kazanacak çok şey var' kitabının yazarı. Web sitesini ve videolarını incelediğimizde karşımıza tam bir Amerikan tarzı girişimci çıkıyor. Dolayısıyla birebir uygulamak eğreti durabilir ama ilham almak için iyi bir model. CEO'su olduğu Visalus videosunda da bu tarzı açıkça görebilirsiniz. Kişisel markalaşma konusunda da örnek alabileceğiniz Ryan Blair'in web sitesini de inceleyebilirsiniz. ryanblair.com


Diğer öne çıkan twitter kullanıcılarını incelediğimizde girişimlikle ilgili takip edilesi dergilerle ve yayınlarla karşılaşıyoruz.
  • @EntMagazine startuplar için faydalı bilgiler veriyor: www.entrepreneur.com  
  • @Inc girişimcilere ve liderlere başarılı olmanın ipuçlarını sunuyor: www.inc.com
  • @ReadySetStartup bir kadın girişimci olanSusan Jones'un startuplara ipuçları verdiği blogu: www.readysetstartup.com
  • @Virgin bir yayın kuruluşu, o da girişimcilik konusunu sahiplenmiş. Twitter'da takip edilebilir.
  • @HarvardBiz yine bu konuyu sahiplenenlerden.
  • @HarveyMackay 'Köpekbalıklarıyla yüzmek' kitabının yazarı, sadece girişimcilikle ilgili değil, daha farklı birçok konuda içerik paylaşıyor.
  • @under30CEO genç girişimciler için hazrılanmış içerikleriyle öne çıkıyor.
Not: Bu çalışma, 27 Temmuz 2012'de, 100.000 twit incelenerek gerçekleştirilmiştir.

2 yorum:

  1. Thanks for including me in your list. I would welcome any questions from your readers either on Twitter or at www.readysetstartup.com

    YanıtlaSil
  2. Hello Miss Jones, we found your blog and twitter account during our entrepreneurship research. As a woman entrepreneur, you are one of the most influential people on this topic @twitter.

    YanıtlaSil

Popular Posts