20 Ağustos 2012 Pazartesi

#1500kereteşekkürler

Geçtiğimiz hafta son bulan 2012 Olimpiyat oyunlarına 1500 metre kadınlar koşusunda aldığımız altın ve gümüş madalya damga vurdu... TRT spor spikerinin çığlıkları eşliğinde izlediğimiz koşuda yaşanan duygu seli Twitter'da layıkıyla hissedildi.

Aynı yarışta hem altın, hem de gümüş madalyanın sahibinin aynı ülkeden çıkması gibi pek nadir yaşanan bu tarihi olayda, ortak duyguyu paylaşan kitlelerin bu durumu ortak bir dille nasıl ifade ettiklerine bir bakalım dedik.

Yine analiz tarihine kadar atılan twitleri inceledik ve yaptığımız sentiment analizle hep birlikte gururlanan kalabalıkların duygularını tercüme etmeye çalıştık.



Ve gördük ki her ne kadar 50.000 twit olsa da bu tip bir tabloda kullanılan en çok kelimeleri bir araya getirdiğimizde, belli başlı bazı cümleler ön plana çıkıyor:

"Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut, 1500 metre kadınlar finalinde altın ve gümüş madalya kazandı, helal olsun, teşekkürler"
"Altın kızlar Londra olimpiyat oyunlarında Türkiye'nin gururu oldu."
"İşte olimpiyatlarda altın ve gümüş madalyayı getiren iki gururumuz: Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut..."

"Olimpiyatta atletizmde aldığımız zaferle, güzel marşımız Londra'da yankılandı."

"Tebrikler kızlar, hepimizi ağlattınız, gurumuzsunuz."

Bu cümleler dışında Gamze Bulut'un Fenerbahçe Spor Klübü sporcusu olmasından ve Aslı Çakır'ın annesinin yarışı izlerken fenalaşmasından kaynaklı öne çıkan ve bolca RT edilen birkaç cümleye de rastladık. Bu cümlelerde de FB'nin ezeli rakibine gümüş tokadı atması  ve sporcunun annesinin bu heyecana yüreğinin dayanamaması konusu öne çıkmış.


Diğer taraftan, kullanılan ve üretilen 'hashtag'ler de aslında konuyu özetlemeye yetiyor.


Twitter'da bu konuda en etkin kişiler ise şöyle; spor haber siteleri dışında kulüplerin de konuyu sahiplenmesi şaşırtıcı değil galiba...
 Not: Yazıda kullanılan fotoğraflar Twitter'da en çok paylaşılan Hürriyet.com.tr ve lig tv linklerden alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular Posts