26 Ağustos 2012 Pazar

Ustaya veda...


Ölüm hakkında yazıp çizmek zor. Özellikle de sevilen birinin ölümü insanın boğazında bir yumruk gibi düğümlenip kalıyor... Müşfik Kenter sesiyle ve eserleriyle iz bırakıp gittiği için, onu ölümle değil eserleriyle anacağız belli ki.

Her sanatçı gibi Müşfik Kenter'in de ölümünün hemen ardından bıraktığı eserler hatırlandı. Yukarıdaki resim, Twitter'da en çok paylaşılan görsel oldu.

Twitter'da en çok paylaşılan diğer içeriklere baktığımız zaman sanatçının en çok sesiyle iz bıraktığını gördük. 'Memleketim' şiiri, 'Gecenin öteki yüzü' filminde Zuhal Olcay'la karşılaşma sahnesi, Alf ve bir Orhan Veli şiiri...


Müşfik Kenter ile ilgili twitleri en çok ilgi gören kişilere baktığımızda ilk sırada kendini "bar filozofu" olarak tanımlayan Ozan Önen'i görüyoruz. Önen'i sırasıyla youtube -bu videoların doğrudan youtubedan paylaşıldığını gösteriyor-, ntv -en çok okunan haber- ve Ceyhun Yılmaz takip ediyor.

Bu arada, belirtmeden geçmek istemediğimiz bir konu da, Elif Şafak okurları tarafından açılan twit hesabının Elif Şafak'tan daha fazla retweet edildiği. Sosyal medyanın katılımcı tarafının cazibesini yansıtan bir durum olduğu varsayılabilir mi, düşünmek gerek.

Sözlerimize yine Twitter'da yaptığımız sentiment analizi sonuçlarında çıkan aşağıdaki cümlelerle son verirken, büyük ustayı saygıyla anıyor ve sesinden İstanbul'u dinliyoruz...

"Mekanın cennet olsun büyük usta..."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular Posts